> > Courses

Courses

TechnoMagicLand organizes educational courses and workshops for kids, aiming at extending their knowledge and practical skills acquired at school in techniques, informatics, natural sciences and technologies. The training courses content and methodology are specifically designed in compliance with the specifics of the different age groups. The courses are conducted in well-equipped halls, at convenient time schedule and in different formats and duration. The lecturers and coach experts have skills and practical experience in working with kids.

Information on the schedule and agenda of the currently conducted training courses and workshops can be retrieved here тук. Upon completion of every session, kids will be granted certificates for acquired skills and knowledge.

The training course participants receive a set of training books and we offer access to additional information and ideas for experiments via our center for individual exercises. We think that the process of acquiring new knowledge should continue at home too. This is the reason why we want to facilitate the process of turning parents and teachers to partners.

Training course and workshop applications are filled in and presented by parents or by their legal representative, using the electronic application form (indicated further down) and sending it to our e-mail address: office@technomagicland.com.Въведение в инженерството за деца- Coming soon!
Курсът е предназначен за деца от възрастова група 8-11 години, които проявяват интерес към техниката и графичното създаване на модели и обекти. Идеята, заложена в програмата, е да преведе малките участници през всички стъпки на създаването на конкретен обект/предмет – от идеята до физическата му реализация и да им разкрие магията на творчеството.

Техника за деца- Coming soon!
Курсът е интензивен и е подходящ за деца на възраст 9 - 10 години, които имат интерес към техниката и са любопитни да направят и програмират собствен робот.
По време на занятията любопитковците ще се запознаят с някои основни понятия от механиката, електрониката и роботиката и ще придобият базисни знания в областта на физиката и програмирането.
Курсът е базиран на сглобяването и програмирането на роботи Lego Mindstorms, които децата ще могат да оживят и да управляват самостоятелно със възможностите, които предлага специализирания софтуер.


Инженерство за юноши с първи стъпки в SOLIDWORKS и 3D технологиите- Coming soon!
Курсът е подходящ за юноши на възраст 12+, които имат интерес към конструирането, 3D моделирането и 3D принтирането и са любопитни да научат подходи и техники за дизайна и конструирането на изделия.

Създаване на компютърни игри за начинаещи- Coming soon!
Обичаш ли да играеш на компютърни игри? А знаеш ли как се създават? Нашият курс за разработване на компютърни игри чрез плаформата Unity е подходящ за деца над 9-годишна възраст, без предварителни знания или опит в областта на програмирането, но с интерес към компютрите и технологиите. 

Уеб дизайн и въведение в техниките за уеб проектиране с WordPress- Coming soon!
Представяме ви най-новия проект в TechnoMagicLand - Технологична лаборатория за уеб дизайнери и уеб проектанти. В нея заедно с младите уеб ентусиасти ще създаваме бъдещето на интернет – или поне ще ги вдъхновяваме да го правят сами малко по-късно.
Лабораторията се състои от два обучителни модула, който в TechnoMacigLand наричаме „предизвикателства“ (Challenges). Първият от тях носи наименованието „Уеб дизайн и въведение в техниките за уеб проектиране с WordPress (WordPress Challenge I), а вторият – „Уеб дизайн и проектиране с техники за графичен дизайн (Challenge II).Създаване на приложения за Андроид: Въведение- Coming soon!
Курсът е интензивен и е подходящ за деца на възраст от 8 до 13 години, които имат желание да се превърнат от потребители на умните си телефони в създатели на приложения за тях.
По време на занятията любопитковците ще разработят първите си игри и приложения, с които могат да изследват явления, с които са се срещнали в ТехноМеджикЛенд – магнетизъм, звукови вълни, цветове и други.

Работилница на тема "3D modeling & SOLIDWORKS"- Coming soon!
Работилницата е подходяща за юноши на възраст 12 + и представлява кратко въведение в света на 3D моделирането, значението на понятията CAD и CAE и възможностите на софтуера за 3D моделиране и продуктов дизайн - SOLIDWORKS


CARS: Конструиране и технология на автомобилите- Coming soon!
Този курс представлява кратко въведение в динамичния и безкрайно интересен свят на автомобилите: как се ражда идеята за новия автомобил, как се развива, за да може да бъде произведен, от какви части и агрегати се състои, какви са техните характеристики и много други любопитни и важни неща. В качеството си на „експерти“ с повече знания, участниците ще разгледат и анализират с помощта на нашите лектори някои специални технически решения на известни автомобилни производители, ще научат любопитни факти за автомобилните спортове и състезания и ще се забавляват истински.


Майнкрафт за любопитковци- Coming soon!
Целта на този курс е да представим някои допълнителни и по-малко познати функционалности, които не се предлагат в популярната версия, която се използва в режим на игра. Предстои ни заедно да намерим най-добрия начин за справяне с предизвикателствата на режима на оцеляване и творческия режим. Правенето на цветни факли, с използване на познания по химия, използването на ледени бомби и роботи, които да стоят вместо нас, са само малка част от функционалностите, на които ще се спрем.

Request form